Det här är mosstak, örttak och grästak

Vi på Sedumtakspecialisten arbetar med gröna tak i Stockholm, som bland annat sedumtak. Några andra typer av gröna tak som vi arbetar med är mosstak, örttak och grästak.

Läs mer också här om mosstak, örttak och grästak i Stockholm

Flera fördelar med gröna tak i Stockholm

Ett grönt tak är ett tak som är uppbyggt av någon slags växtlighet. De gröna taken har ett flertal fördelar förutom att de är fina att se på, vilket kan förbättra hela husets utseende och upplevelse. De gröna taken blir en viktig del av den omgivande naturen och en del av ekosystemet. Sedan hjälper de även till att isolera hemmet och minska kostnaden för uppvärmningen.

Några exempel på gröna tak är alltså mosstak, örttak och grästak. Ett mosstak är som namnet anger ett tak som består av mossa. Mossan har en bra upptagningsförmåga av vatten och är därför effektiv för att samla upp regnvatten. Ett örttak är istället ett tak som är gjort av flera sorts växter och örter. Några exempel är sedum, gråfibbla och olika lökväxter.

Ett grästak är slutligen ett tak som är uppbyggt av gräs. Att ha gräs på taket är en tradition och metod som har använts sedan långt tillbaka i tiden.

Mosstak, örttak och grästak i Stockholm

Det finns alltså flera typer av gröna tak att välja mellan till sitt hus i Stockholm. Ytterligare ett alternativ är som nämnt sedumtak. Sedumtaken är uppbyggda av den fetbladiga växttypen sedum. Även sedumen har fördelen att växterna hjälper till att isolera huset och suga upp regnvatten. Ett sedumtak skyddar också mot oljud utanför huset.

Hör gärna av dig för att veta mer om våra gröna tak i Stockholm med allt från mosstak och örttak till grästak och sedumtak. Förutom installation ger vi även rådgivning kring taken.

Nyhetsarkiv

 • Vi erbjuder garanti på de gröna takens tätskikt

  För att du som kund ska känna dig trygg när du beställer ett grönt tak av oss så innefattar byggandet av gröna tak i Stockholm en särskild garanti.

  Läs mer
 • Det här är mosstak, örttak och grästak

  Vi på Sedumtakspecialisten arbetar med gröna tak i Stockholm, som bland annat sedumtak. Några andra typer av gröna tak som vi arbetar med är mosstak, örttak och grästak.

  Läs mer
 • Att tänka på i samband med takbyte

  När man går i tankarna på att byta sitt tak så finns det en del som det är bra att tänka på med allt från vilket material som man ska välja till att kontakta en firma som ser över vad som behövs göras.

  Läs mer
 • Skötsel av sedumtaket i Stockholm i sommar

  Våren är nu här och sommaren närmar sig. Inför sommaren finns det en del som det kan vara bra att ha i åtanke när det kommer till skötseln av ditt sedumtak i Stockholm.

  Läs mer
 • Så bygger man ett sedumtak

  Ett sedumtak är ett tak som både är fint att se på och som har ett flertal fördelar. Det finns på det viset många anledningar till varför man ska välja att bygga sedumtak i Stockholm. Vid byggandet av taket finns det dock en del att tänka på och byggandet sker i flera steg.

  Läs mer