Det här är mosstak, örttak och grästak

Vi på Sedumtakspecialisten arbetar med gröna tak i Stockholm, som bland annat sedumtak. Några andra typer av gröna tak som vi arbetar med är mosstak, örttak och grästak.

Läs mer också här om mosstak, örttak och grästak i Stockholm

Flera fördelar med gröna tak i Stockholm

Ett grönt tak är ett tak som är uppbyggt av någon slags växtlighet. De gröna taken har ett flertal fördelar förutom att de är fina att se på, vilket kan förbättra hela husets utseende och upplevelse. De gröna taken blir en viktig del av den omgivande naturen och en del av ekosystemet. Sedan hjälper de även till att isolera hemmet och minska kostnaden för uppvärmningen.

Några exempel på gröna tak är alltså mosstak, örttak och grästak. Ett mosstak är som namnet anger ett tak som består av mossa. Mossan har en bra upptagningsförmåga av vatten och är därför effektiv för att samla upp regnvatten. Ett örttak är istället ett tak som är gjort av flera sorts växter och örter. Några exempel är sedum, gråfibbla och olika lökväxter.

Ett grästak är slutligen ett tak som är uppbyggt av gräs. Att ha gräs på taket är en tradition och metod som har använts sedan långt tillbaka i tiden.

Mosstak, örttak och grästak i Stockholm

Det finns alltså flera typer av gröna tak att välja mellan till sitt hus i Stockholm. Ytterligare ett alternativ är som nämnt sedumtak. Sedumtaken är uppbyggda av den fetbladiga växttypen sedum. Även sedumen har fördelen att växterna hjälper till att isolera huset och suga upp regnvatten. Ett sedumtak skyddar också mot oljud utanför huset.

Hör gärna av dig för att veta mer om våra gröna tak i Stockholm med allt från mosstak och örttak till grästak och sedumtak. Förutom installation ger vi även rådgivning kring taken.

Nyhetsarkiv

 • Ta hand om ditt sedumtak

  Nu när temperaturen stiger uppåt och det börjar grönska i Stockholm kan det vara bra att se över och ta hand om taket för dig som har sedumtak.

  Läs mer
 • Takläggning i Coronatider

  Nu under corona-krisen tar vi på Takfix våra kunders och vår personals hem, familjer och hälsa på största allvar. Men vi ger inte upp utan finns till din tjänst med sedumtak i hela Stockholm.

  Läs mer
 • Så tar du hand om ditt gröna tak i sommar

  När man har ett grönt tak så finns det saker att ha i åtanke gällande skötseln av taket och vilka skötselråd som gäller skiljer sig även åt under olika delar av året. Vi ger rådgivning kring skötseln av sedumtak och andra typer av gröna tak.

  Läs mer
 • Tid att boka sin installation av sedumtak i Stockholm

  Vi befinner oss nu i mars månad och våren närmar sig med stora steg. Tiden har nu kommit att boka in sin installation av sedumtak i Stockholm i vår eller sommar. Vi installerar sedumtak och andra gröna tak runt om i Stockholmsområdet.

  Läs mer
 • Så länge håller ett sedumtak

  När man ska bygga ett nytt hus eller renovera taket på ett befintligt hus kan det bli aktuellt med ett nytt takmaterial. En fråga som då kan uppstå är hur länge olika typer av takmaterial egentligen håller. Ett sedumtak är ett tak med en lång hållbarhet.

  Läs mer