Funderat på att byta tak?

När bytte du tak senast? Är det dags? Har du funderat på att byta till ett sedumtak. Vi beskriver hur ett byte till sedumtak går till. Nu är vintern här och den går fortare än vad man tror, även om det kanske inte alltid känns som det. Har du funderat på att byta tak? Annars är det hög tid att fundera på om det är något som du ska göra till våren. Varför inte välja ett sedumtak då?

2017-11-23

När bytte du tak senast? Är det dags? Har du funderat på att byta till ett sedumtak. Vi beskriver hur ett byte till sedumtak går till.

Nu är vintern här och den går fortare än vad man tror, även om det kanske inte alltid känns som det. Har du funderat på att byta tak? Annars är det hög tid att fundera på om det är något som du ska göra till våren. Varför inte välja ett sedumtak då?

Läs om fördelarna med sedumtak här.

När man skaffar ett sedumtak börjar man med att lägga en takpapp eller ett annat godkänt tätskikt i botten. Sedan sätter man ett kantavslut så nederbörd kan rinna ner i takrännan och så att växterna inte blir dränkta. Dock tar växterna upp ca. 50% av nederbörden. Sedan läggs ett fukthållande lager. Efter det lägger man takjord av låg vikt och på den planteras sedan sedummattan eller sedumsticklingar. När sedumtaket är anlagt behöver det vattnas igenom och gödslas med långtidsverkande gödsel. Därför är våren en ypperlig årstid att byta till ett sedumtak. Tveka inte att kontakta oss om du vill ha mer information om hur du ska göra för att byta till ett sedumtak.