Fördelar med sedumtak

Det finns många olika typer av takmaterial att välja mellan till sitt hus. Ett alternativ är gröna tak och sedumtak. Att ha ett sedumtak till sitt hus har ett flertal fördelar.

2019-01-25

Det finns många olika typer av takmaterial att välja mellan till sitt hus. Ett alternativ är gröna tak och sedumtak. Att ha ett sedumtak till sitt hus har ett flertal fördelar.

Läs även gärna mer om fördelarna med att ha ett sedumtak här

Ett fint och energisparande sedumtak

Ett sedumtak är ett tak som består av växtsorten sedum. Sedum är en växt med feta blad som är bra på att hålla inne vatten. Sedum är även en växt som kan växa i både varmare och kallare klimat, vilket gör att den fungerar bra att ha som takmaterial i Sverige.

Med ett sedumtak på sitt hus får man först och främst ett tak som är bra ur miljösynpunkt. Ett sedumtak samspelar bra med den omgivande miljön genom att både fåglar och smådjur har nytta av taket. Som alla växter hjälper sedumen även till att rena luften.

Ett sedumtak är också något som minskar kostnaderna för att värma upp huset. Detta beror på takets isolerande effekt. På vintern hålls värmen inne och under sommarhalvåret då temperaturerna är högre har sedumväxterna den positiva effekten att de reflekterar bort solens värmande strålar.

Förutom dessa fördelar är ett sedumtak slutligen också något som är fint att se på och som ger hela husets utseende ett lyft.

Gröna tak till hur i Stockholmsområdet

Att ha ett sedumtak till sitt hus är alltså något som har ett flertal fördelar. Vi levererar och bygger sedumtak runt om i Stockholmsområdet. Vi erbjuder även andra typer av gröna tak med exempelvis mosstak, örttak och grästak.

Förutom installationen av de gröna taken erbjuder vi även rådgivning kring vad som passar på det specifika huset och även kring hur det gröna taket ska tas om hand på bästa sätt för att ge de rätta förutsättningarna för växterna.