Takskottning av sedumtak

Sedumtak är robusta och tåliga, men stora mängder snö kan orsaka problem om de inte hanteras korrekt. Här är vad du behöver veta om takskottning av sedumtak och hur vi kan hjälpa dig.

Så kan vi hjälpa dig

Professionell takskottning och vinterunderhåll av ditt gröna tak

Under vintermånaderna kan snö och is lägga sig på ditt sedumtak. Stora mängder snö kan orsaka problem om de inte hanteras på rätt sätt. 

När är takskottning nödvändigt?

Snö kan bli tung, särskilt vid blötsnö eller när stora mängder samlas. Detta kan leda till överbelastning och potentiella skador på takets konstruktion. Förrutom materialla skador finns risk för personskador vid snöras på ställen där många passerar, exempelvis vid entréer, om det vill sig illa.

Ett tjockt lager snö kan även pressa ner och skada sedumväxterna. Genom att lämna ett tunt lager snö kvar skyddar man växterna från extrem kyla samtidigt som man undviker skador.

När snön smälter kan smältvatten också leta sig in, särskilt lömskt är det med vinklar och vid plåtar, och där orsaka vattenskador. Att skotta taket är en bra förebyggande åtgärd. På takfix.se finns mer information om du vill veta mer om takskottning.

Varför välja oss?

Vi värdesätter våra medarbetare högt; deras kunskap och erfarenhet är vår största styrka. All vår personal är direkt anställd av oss och har relevant utbildning och erfarenhet. Detta gör att vi kan garantera högsta kvalitet på både vårt arbete och vår service.

När du anlitar oss kan du vara säker på att vi använder rekommenderade arbetssätt, moderna redskap och ordentlig skyddsutrustning. Vi arbetar alltid med miljön i fokus och hanterar miljöfarliga material på rätt sätt för att minimera vår påverkan.

Vill du bli kontaktad?

Låt oss hjälpa dig att hålla ditt sedumtak friskt och säkert hela året. Kontakta oss idag för professionell takskottning och vinterunderhåll av ditt gröna tak.

Fyll i ditt namn, e-post/telefonnummer samt ärende så kontaktar vi dig inom kort.

Max filstorlek: 16 MB.