Skötsel av sedumtaket i Stockholm i sommar

Våren är nu här och sommaren närmar sig. Inför sommaren finns det en del som det kan vara bra att ha i åtanke när det kommer till skötseln av ditt sedumtak i Stockholm.

Läs mer också här om skötsel av sedumtak i Stockholm

Så sköter du om sedumtaket

Det finns många typer av takmaterial som man kan välja till sitt tak i Stockholm. Ett sedumtak är ett så kallat grönt tak som består av växten sedum. Sedumtaket är bra på det viset att det bland annat har en bra isoleringsförmåga vilket kan få ned kostnaderna för uppvärmningen. Ett sedumtak är även ett tak som är fint att se på.

Under sommaren finns det en del som det kan vara bra att tänka på angående skötseln av ditt sedumtak i Stockholm. För det första så är det bra att se över taket och avlägsna sådant som löv och grenar som kan finnas liggande på taket efter hösten och våren. Om det tycks fattas sedum på taket så går det att fixa till även detta genom att man klipper bort små delar från andra sedumväxter på taket och placera bitarna där sedum fattas. Därefter så vattnas den delen av taket.

Det kan också vara bra att tänka på att ditt sedumtak i Stockholm generellt inte ska vattnas, men att det om det under sommaren blir särskilt torrt väder kan vara bra att vattna taket med extra vatten.

Rådgivning kring skötsel av sedumtak

Det finns alltså en del som är bra att tänka på angående skötseln av ditt sedumtak i Stockholm och skötseln skiljer sig beroende på vilken del av året det handlar om. Om du vill veta mer om skötselråden kan du kontakta oss. Vi både installerar sedumtak och ger rådgivning kring bland annat skötseln av taken.