« Tillbaka

2023-09-27

Sedumtak på Icehotel i Jukkasjärvi

Takfix utför montage av 2300kvm sedumtak på Icehotel i Kiruna.


 

Takfix, en pionjär inom takmontage, har nyligen avslutat ett imponerande projekt på det världsberömda Icehotel i Kiruna.

Företaget tar ett stort steg in i framtiden genom att installera ett expansivt sedumtak på hela 2300 kvm på denna ikoniska plats. Denna innovativa åtgärd syftar inte bara till att förbättra byggnadens energieffektivitet utan också att införa en estetiskt tilltalande och ekologisk touch.

 

Sedumtak, även kända som gröna tak, har väckt ökat intresse på grund av sina hållbara egenskaper och förmåga att smälta in i naturliga omgivningar. Hos Takfix har vi intagit en ledande position inom branschen genom att erbjuda skräddarsydda lösningar som passar varje byggnads unika behov, och vårt senaste framstående projekt på Icehotel är inget undantag.

Takfix lyfter Icehotel med sitt unika sedumtakprojekt

Icehotel, som vilar i det arktiska landskapet i Kiruna, är världsberömt för sina spektakulära is- och snöskulpturer. Med en stark strävan efter hållbarhet och modern design har Icehotel valt Takfix för att leda installationen av det imponerande sedumtaket. Det gröna taket kommer inte bara att förbättra byggnadens termiska isolering, särskilt avgörande i de extrema klimatförhållandena i norra Sverige, utan det kommer även att skapa en vacker kontrast till den omgivande naturen.

 

Vi är stolta över att vara en integrerad del av detta framstående projekt och engagerar oss helhjärtat i att leverera högsta kvalitet och professionalism. Med vår specialisering inom takmontage och en djup förståelse för utmaningarna inom hållbarhet har Takfix levererat enastående resultat för en mängd kommersiella och offentliga byggnader.

 

Monteringen av det 2300 kvm stora sedumtaket på Icehotel representerar en betydelsefull milstolpe för både Takfix och hållbar byggnadsdesign i de arktiska regionerna. Det tjänar som en tydlig manifestation av vårt starka åtagande för innovation och strävan efter att skapa miljövänliga lösningar för framtidens byggnader.

Referenser