Ta hand om ditt sedumtak

Nu när temperaturen stiger uppåt och det börjar grönska i Stockholm kan det vara bra att se över och ta hand om taket för dig som har sedumtak.

Skötsel av sedumtak

Sedumtak är ett vackert takmaterial som blir allt mer populärt i Stockholm. De gröna taket består av växten sedum, även kallad fetknopp som är ett växtsläkte i familjen fetbladsväxter. . Fördelen med sedumtaket är att det bland annat har en bra isoleringsförmåga vilket minskar kostnaderna för uppvärmningen. Ett sedumtak är även vackert att titta på.

För att sedumtaket ska vara fint under längre tid kan det vara bra att ta hand om det och sköta om sedumtaket lite extra. Se till så att löv och grenar och annat skräp som kan ha hamnat på taket plockas bort så det inte ligger kvar och täcker sedumplantorna. Har du delar av sedumtaket som ser tråkiga ut och där det fattas kan du föröka med nya plantor genom att klippa bort en liten del från en del av taket där det växer bra och flytta till de sämre delarna. Under sommaren kommer plantorna ta sig på sin nya plats och göra taket grönt och fint igen. Tänk på att vattna noga efter planeringen så inte rötterna torkar.

Det kan också vara bra att tänka på att ett sedumtak i Stockholm generellt inte behöver vattnas, men att det om det under sommaren blir särskilt torrt väder kan vara bra att vattna taket med extra vatten.

Rådgivning kring skötsel av sedumtak

Det finns alltså en del som är bra att tänka på angående skötseln av ditt sedumtak och skötseln skiljer sig beroende på vilken del landet man bor i. Du som bor i Stockholm är välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om skötsel av sedumtak. Vi både installerar och ger råd kring bland annat skötseln av sedumtak.

Nyhetsarkiv

 • Skötsel av sedumtak

  Vi är nu inne i september månad och hösten ligger precis runt hörnet. Med hösten kommer ofta det kallare klimatet och det kan vara god tid att ta reda på hur man som bäst sköter om sitt sedumtak under höst och vinter.

  Läs mer
 • Att byta tak till sedumtak!

  När bytte du senast tak? Är det snart dags för ett byte? Kanske har du funderat på att byta till ett sedumtak? Vi på Sedumtakspecialisten hjälper dig att besvara alla frågor du har kring att byta till tak till sedumtak!

  Läs mer
 • Dags att boka in sommarens sedumtakläggning i Stockholm!

  Vi är nu inne i mitten av sommaren och allt fler svenskar går på semester. Då kan det vara god tid att boka in sommarens byte till sedumtak på ditt hus i Stockholm. Att välja sedumtak som nytt tak har flera fördelar, bland annat för husets uppvärmningskostnader samt för takets omgivande natur

  Läs mer
 • Hur länge håller ett sedumtak innan det måste bytas ut?

  Hur länge ett sedumtak håller innan det blir dags blir dags för ett takbyte kan skilja sig en hel del – beroende på flera olika faktorer. En utav de största faktorerna beror det på hur väl man skött sitt tak.

  Läs mer
 • Ta hand om ditt sedumtak

  Nu när temperaturen stiger uppåt och det börjar grönska i Stockholm kan det vara bra att se över och ta hand om taket för dig som har sedumtak.

  Läs mer