Skötselråd för ditt sedumtak

Ett sedumtak, eller någon annan typ av grönt tak, är ett fint inslag.

Men det krävs dock att man underhåller och sköter om taket på rätt sätt för att växterna ska må så bra som möjligt.

Städa och håll efter sedumtaket

Ett sedumtak är ett tak som består av växtsorten sedum. Sedum är växter med feta blad som har en förmåga att isolera på ett bra sätt. Ett sedumtak kan på det viset spara på energiförbrukningen. Sedum är också en tålig växt som klarar torka på ett bra sätt då den är bra på att hålla inne regnvatten, men trots detta behövs en del underhåll av ett sedumtak.

För det första kan det vara bra att tänka på att gödsla sitt sedumtak. En gödsling är något som gynnar tillväxten av sedumen. En gödsling utförs om sedumtaket har ett behov av det och det görs i sådana fall en gång per år.

Det kan även vara bra att se till så att takets system för avrinning av vatten fungerar som det ska så att inte allt för mycket vatten samlas på sedumtaket. Om väderförhållandena är sådana att det inte kommer regn under en lång period kan det även bli nödvändigt att vattna sedumen även om växten alltså är tålig. Slutligen är det även bra att städa taket genom att ta bort grenar och kvistar samt rensa bort ogräs som kan ha fått fäste i taket.

Rådgivning om sedumtak

Det finns alltså en del att tänka på om man har sedum på sitt tak med allt från gödsling av taket till bevattning under torra perioder. Om man inte riktigt vet hur man på bästa sätt tar hand om sitt tak kan det vara bra att ha någon att fråga. Sedumtakspecialisten erbjuder rådgivning angående sedumtak för er i Stockholm med omnejd.

Nyhetsarkiv

 • Boka vårens installation av sedumtak redan nu

  Vi är nu inne i januari och även om våren kan kännas långt borta så går tiden fort. Det kan därför vara bra att boka in vårens takomläggning med sedumtak och annat grönt tak i Stockholm redan nu.

  Läs mer
 • Därför passar sedum till ditt tak i Stockholm

  Idag finns många typer av takmaterial på marknaden och vilket material som man väljer beror dels på den egna smaken, dels på fastigheten i fråga. Varför är då just sedum ett bra val? Svaret är att det är ett takmaterial med många fördelar.

  Läs mer
 • Så sköter du om ditt sedumtak på vintern

  Ett sedumtak ska tas om hand på rätt sätt för att sedumplantorna ska må så bra som möjligt. Vinterhalvåret är nu här och det finns en del att tänka på gällande skötseln av ditt sedumtak i Stockholm.

  Läs mer
 • Ett sedumtak byggs i flera skikt

  Det finns många typer av tak att välja mellan på marknaden. Ett alternativ till ditt hus i Stockholm är sedumtak. För dig som funderar på att bygga sedumtak i Stockholm kan det vara bra att veta hur ett sedumtak är uppbyggt.

  Läs mer
 • Flera slags gröna tak på marknaden

  Vid en nybyggnation av ett hus eller en renovering av taket på en byggnad i Stockholm så finns det många takmaterial på marknaden som man kan välja mellan. Ett alternativ är att välja ett av de så kallade gröna taken. Bland dessa finns ett antal val, bland annat sedumtak.

  Läs mer