Skötselråd för ditt sedumtak

Ett sedumtak, eller någon annan typ av grönt tak, är ett fint inslag.

Men det krävs dock att man underhåller och sköter om taket på rätt sätt för att växterna ska må så bra som möjligt.

Städa och håll efter sedumtaket

Ett sedumtak är ett tak som består av växtsorten sedum. Sedum är växter med feta blad som har en förmåga att isolera på ett bra sätt. Ett sedumtak kan på det viset spara på energiförbrukningen. Sedum är också en tålig växt som klarar torka på ett bra sätt då den är bra på att hålla inne regnvatten, men trots detta behövs en del underhåll av ett sedumtak.

För det första kan det vara bra att tänka på att gödsla sitt sedumtak. En gödsling är något som gynnar tillväxten av sedumen. En gödsling utförs om sedumtaket har ett behov av det och det görs i sådana fall en gång per år.

Det kan även vara bra att se till så att takets system för avrinning av vatten fungerar som det ska så att inte allt för mycket vatten samlas på sedumtaket. Om väderförhållandena är sådana att det inte kommer regn under en lång period kan det även bli nödvändigt att vattna sedumen även om växten alltså är tålig. Slutligen är det även bra att städa taket genom att ta bort grenar och kvistar samt rensa bort ogräs som kan ha fått fäste i taket.

Rådgivning om sedumtak

Det finns alltså en del att tänka på om man har sedum på sitt tak med allt från gödsling av taket till bevattning under torra perioder. Om man inte riktigt vet hur man på bästa sätt tar hand om sitt tak kan det vara bra att ha någon att fråga. Sedumtakspecialisten erbjuder rådgivning angående sedumtak för er i Stockholm med omnejd.

Nyhetsarkiv

 • Skötsel av sedumtak

  Vi är nu inne i september månad och hösten ligger precis runt hörnet. Med hösten kommer ofta det kallare klimatet och det kan vara god tid att ta reda på hur man som bäst sköter om sitt sedumtak under höst och vinter.

  Läs mer
 • Att byta tak till sedumtak!

  När bytte du senast tak? Är det snart dags för ett byte? Kanske har du funderat på att byta till ett sedumtak? Vi på Sedumtakspecialisten hjälper dig att besvara alla frågor du har kring att byta till tak till sedumtak!

  Läs mer
 • Dags att boka in sommarens sedumtakläggning i Stockholm!

  Vi är nu inne i mitten av sommaren och allt fler svenskar går på semester. Då kan det vara god tid att boka in sommarens byte till sedumtak på ditt hus i Stockholm. Att välja sedumtak som nytt tak har flera fördelar, bland annat för husets uppvärmningskostnader samt för takets omgivande natur

  Läs mer
 • Hur länge håller ett sedumtak innan det måste bytas ut?

  Hur länge ett sedumtak håller innan det blir dags blir dags för ett takbyte kan skilja sig en hel del – beroende på flera olika faktorer. En utav de största faktorerna beror det på hur väl man skött sitt tak.

  Läs mer
 • Ta hand om ditt sedumtak

  Nu när temperaturen stiger uppåt och det börjar grönska i Stockholm kan det vara bra att se över och ta hand om taket för dig som har sedumtak.

  Läs mer