Skötsel av sedumtaket i Stockholm i sommar

Våren är nu här och sommaren närmar sig. Inför sommaren finns det en del som det kan vara bra att ha i åtanke när det kommer till skötseln av ditt sedumtak i Stockholm.

Läs mer också här om skötsel av sedumtak i Stockholm

Så sköter du om sedumtaket

Det finns många typer av takmaterial som man kan välja till sitt tak i Stockholm. Ett sedumtak är ett så kallat grönt tak som består av växten sedum. Sedumtaket är bra på det viset att det bland annat har en bra isoleringsförmåga vilket kan få ned kostnaderna för uppvärmningen. Ett sedumtak är även ett tak som är fint att se på.

Under sommaren finns det en del som det kan vara bra att tänka på angående skötseln av ditt sedumtak i Stockholm. För det första så är det bra att se över taket och avlägsna sådant som löv och grenar som kan finnas liggande på taket efter hösten och våren. Om det tycks fattas sedum på taket så går det att fixa till även detta genom att man klipper bort små delar från andra sedumväxter på taket och placera bitarna där sedum fattas. Därefter så vattnas den delen av taket.

Det kan också vara bra att tänka på att ditt sedumtak i Stockholm generellt inte ska vattnas, men att det om det under sommaren blir särskilt torrt väder kan vara bra att vattna taket med extra vatten.

Rådgivning kring skötsel av sedumtak

Det finns alltså en del som är bra att tänka på angående skötseln av ditt sedumtak i Stockholm och skötseln skiljer sig beroende på vilken del av året det handlar om. Om du vill veta mer om skötselråden kan du kontakta oss. Vi både installerar sedumtak och ger rådgivning kring bland annat skötseln av taken.

Nyhetsarkiv

 • Flera slags gröna tak på marknaden

  Vid en nybyggnation av ett hus eller en renovering av taket på en byggnad i Stockholm så finns det många takmaterial på marknaden som man kan välja mellan. Ett alternativ är att välja ett av de så kallade gröna taken. Bland dessa finns ett antal val, bland annat sedumtak.

  Läs mer
 • Därför ska man välja sedumtak

  Det finns många typer av takmaterial som man kan ha till huset i Stockholm. Ett material som många säkerligen har hört talas om är sedum, men varför är det egentligen bra att välja sedum till taket?

  Läs mer
 • Vi erbjuder garanti på de gröna takens tätskikt

  För att du som kund ska känna dig trygg när du beställer ett grönt tak av oss så innefattar byggandet av gröna tak i Stockholm en särskild garanti.

  Läs mer
 • Det här är mosstak, örttak och grästak

  Vi på Sedumtakspecialisten arbetar med gröna tak i Stockholm, som bland annat sedumtak. Några andra typer av gröna tak som vi arbetar med är mosstak, örttak och grästak.

  Läs mer
 • Att tänka på i samband med takbyte

  När man går i tankarna på att byta sitt tak så finns det en del som det är bra att tänka på med allt från vilket material som man ska välja till att kontakta en firma som ser över vad som behövs göras.

  Läs mer