Installation av sedummatta i Stockholm

Vill du veta mer eller behöver hjälp med att installera sedummatta i Stockholm?

I Sverige sker det en hel del olika väderomväxlingar, allt ifrån strålande sol och regn till tung snö. Våra sedummattor är därför utformade och anpassade efter Sveriges väder. Detta innebär att våra sedummattor klarar av fukt och kyla samt värme och sol.

VI hjälper dig med din sedummatta i Stockholm..

 

Innehåll av sedummattor

 

Våra sedummattor innehåller 8-10 olika sedumarter och placeras ovanpå tätskikt bestående av exempelvis papp, gummi eller bitumen. Materialet för sedum kommer ifrån dem främsta leverantörerna i världen. Vid leverans garanterar vi alltid en 95% täckning av sedum som är mossfritt. När man bygger sedummattor görs det på en armerad matta fylld av kokosfiber som är biologiskt nedbrytbart som sedan täcks med mineraljord.

 

Alla våra sedummattor är även tätt bevuxna vilket gör att oönskade växtarter som exempelvis mossa, ogräs och björk inte växer sig fast. Arterna i sedumen består av arter som vi har i Sverige. Vilket gör att dem klarar av Sveriges väderförhållanden. Arterna består exempelvis av vinterfetblad, kamtjatka fetblad och vit fetknopp.

 

Bra att veta kring sedumtak

 

Det finns flera olika fördelar med att använda en sedummatta på sitt tak. Det positiva med sedumtak är att taket skyddas ifrån UV-strålning vilket gör att livslängden ökar. Det ser även till att avlägsna ljud och fördröja avrinningsprocessen med upp till 50%.

Sedumtak är också hållbart och ser till att rensa föroreningar i luften och isolerar både kyla och värme. Sedumtak passar helt enkelt dig som letar efter tak med minimal underhållning. Alla våra sedumtak är även brandklassade och givetvis godkända.

 

Arbetets gång

 

När installationen är klar överlämnar vi en kontroll lista på hela vårt montage och en checklista över vårt arbete. Ni får även ett attesterat garantibevis på utfört arbete och en checklista för efterkontroll samt skötselråd. När allt detta är färdigt får ni även en checklista för kommande underhåll.

Nyhetsarkiv

 • Sedumtak och bygglov

  Att överväga en installation av sedumtak på din fastighet är inte bara ett miljömedvetet beslut, utan också en möjlighet till att förbättra fastighetens utseende och energieffektivitet. Innan du börjar denna gröna förvandling är det viktigt att förstå och navigera genom bygglovsprocessen, samt vara medveten om lokala regler och fördelar.

  Läs mer
 • Sedumtakets nackdelar

  Sedumtak är ett populärt val för gröna tak, men det är viktigt att vara medveten om några potentiella nackdelar som kan påverka beslutet att installera ett sådant tak. Nedan kan du läsa om några av de huvudsakliga nackdelarna att överväga när det gäller sedumtak. I den här artikeln lyfter vi fram sedumtakets nackdelar, men vi får inte glömma att en rätt installation av sedumtak bär med sig så många positiva fördelar.

  Läs mer
 • Skötsel av sedumtak om våren

  Det vackra sedumtaket har använts sedan långt tillbaka i tiden då det visade sig vara optimalt för att skydda bostäder och hålla kylan borta från huset. För att få ett vackert sedumtak behövs lite omsorg, men är inte så svårt som man kan tro. Ett sedumtak består av lågt växande växter och bör därför inte klippas ned. I denna artikel kommer vi att berätta för dig hur du på bästa sätt tar hand om ditt sedumtak under våren och ger det ett vackert liv år efter år.

  Läs mer
 • Hjälp med takbyte i Stockholm

  Det är viktigt att man tar hand om sitt tak för att slippa dyra kostnader.

  Läs mer
 • Anlita en erfaren takläggare i Stockholm

  Behöver du hjälp med att hitta en takläggare?

  Läs mer