Dags att vårstäda taket!

Nu när temperaturen stiger och det börja grönska runtom i Stockholm är det perfekt tid för att vårstäda sedumtaket. Vi på Sedumtakspecialisten går igenom våra bästa tips när du ska vårstäda ditt tak!

Läs mer om sedum Stockholm

Vårstädning av sedumtak

För att ditt sedumtak ska må så bra som möjligt och hålla sig fint under längre tid är det viktigt att ta hand om det på rätt sätt. Vi rekommenderar att se över taket lite extra minst en gång per år – och vad passar inte bättre än en solig vårdag?

Vid en vårstädning av sedumtak ingår det att se till att sådant som kan ha samlats på taket över vintern tas bort. Efter en lång höst och vinter har det troligtvis samlats en hel del löv, pinnar och grenar från årstidens hårda klimat. Genom att kratta bort löven får du en ren och fin yta. Märker du att det finns vissa delar av sedumtaket som ser lite tråkiga ut och kanske saknar växter? Ingen fara, då kan du föröka med nya plantor genom att klippa bort en liten del från en del av taket där det växer bra och flytta till de sämre delarna. Under sommaren kommer plantorna ta sig på sin nya plats och göra taket grönt och fint igen. Tänk på att vattna noga efter planeringen så inte rötterna torkar.Det kan också vara bra att tänka på att ett sedumtak i Stockholm generellt inte behöver vattnas, men att det om det under sommaren blir särskilt torrt väder kan vara bra att vattna taket med extra vatten.

Rådgivning och installation av sedumtak

Vi på Sedumtakspecialisten levererar och bygger sedumtak på fastigheter runt om i Stockholmsområdet och kan hjälpa dig som vill ha ett nytt tak. Eftersom vi har en gedigen kunskap inom just sedumtak erbjuder vi även rådgivning åt dig som ska bygga ett sedumtak eller har ett sedumtak och har funderingar kring skötseln av taket.

Nyhetsarkiv

 • Sedumtak – ett grönt val

  Vi är nu inne i april och våren är äntligen här! Så här års är det många som vill ha hjälp med installation av sedumtak.

  Läs mer
 • Dags att vårstäda taket!

  Nu när temperaturen stiger och det börja grönska runtom i Stockholm är det perfekt tid för att vårstäda sedumtaket. Vi på Sedumtakspecialisten går igenom våra bästa tips när du ska vårstäda ditt tak!

  Läs mer
 • Skötsel av sedumtak under vintertid

  Vi befinner oss i mitten av februari och hela Stockholm har förvandlats till ett sagolikt vinterlandskap. För att ditt sedumtak ska må så bra som möjligt under vinterhalvåret är det viktigt att det tas hand om på rätt sätt. Vi på Sedumtakspecialisten har tagit fram några utav våra bästa tips på hur du tar hand om ditt sedumtak under vintern, så att sedumen kan blomstra i sommar!

  Läs mer
 • Installation av sedumtak 2021

  Vi är nu inne i januari månad och vi på Sedumtakspecialisten vill passa på att önska alla en god fortsättning på det nya året. Såhär i början av året kanske blomster och växtligheter känns väldigt avlägset, men faktum är att det redan nu är hög tid att boka in vårens takomläggning med sedum.

  Läs mer
 • Faror med stora mängder snö på taket

  Vi befinner oss nu i mitten av december månad och snart stundar julens högtid. Vi på Sedumtakspecialisten vill passa på att önska alla våra kunder god jul & gott nytt år!

  Läs mer