Boka in sommarens installation av sedumtak!

Vi befinner oss i slutet av maj månad och sommaren ligger precis framför oss. Under sommar-halvåret brukar det vanligtvis råda stort tryck på hantverkare, så har du planer på att installera sedumtak är det god tid att boka in din hjälp nu.

Sedum börjar bli ett alltmer populärt takmaterial runt om i landet, vilket egentligen inte är så konstigt. Sedumtaken är inte bara vackra att se på – de är dessutom enkla att sköta om.

Läs gärna mer om våra tjänster inom installation av sedumtak

Så tar du hand om ditt sedumtak

Att underhålla sedumtak är lättare än vad man kan tro. Vad som kan vara bra att ha i åtanke när det gäller skötsel av sedumtak är att man behöver gödsla taket en gång per år. Under sommaren kan det även bli aktuellt att vattna taket lite extra om det råder väldigt torrt väder. Om det är normala väderförhållanden behövs detta generellt inte.

Någon gång per år är det också bra att kontrollera så att avrinningssystemet på ditt sedumtak fungerar som det ska. Detta utförs möjligen med fördel under sommaren när vädret är bättre.

Ett hållbart tak

Att välja sedum som takmaterial är ett alternativ som gynnar natur och miljö på flera olika sätt. Sedumtaken tar upp och binder föroreningar i luften, förbättrar luftkvalitén kring fastigheten, isolerar byggnaden vilket ger en jämnare inomhustemperatur, samt skyddar takets tätskikt mot UV-strålning. Sedumtak minskar även risken för översvämning vid plötsliga skyfall och håller tillbaka 70 procent av den årliga nederbörden.

Går du i tankarna på att installera sedumtak? Tveka inte att höra av dig till oss. Vi på Sedumtakspecialisten har flera års erfarenhet av gröna tak och installerar sedumtak i hela Stockholm. Vi erbjuder även serviceavtal som omfattar årligt servicebesök inklusive gödning, okulär kontroll av vegetation, avrinning och skick.

Nyhetsarkiv

 • Sedumtak och bygglov

  Att överväga en installation av sedumtak på din fastighet är inte bara ett miljömedvetet beslut, utan också en möjlighet till att förbättra fastighetens utseende och energieffektivitet. Innan du börjar denna gröna förvandling är det viktigt att förstå och navigera genom bygglovsprocessen, samt vara medveten om lokala regler och fördelar.

  Läs mer
 • Sedumtakets nackdelar

  Sedumtak är ett populärt val för gröna tak, men det är viktigt att vara medveten om några potentiella nackdelar som kan påverka beslutet att installera ett sådant tak. Nedan kan du läsa om några av de huvudsakliga nackdelarna att överväga när det gäller sedumtak. I den här artikeln lyfter vi fram sedumtakets nackdelar, men vi får inte glömma att en rätt installation av sedumtak bär med sig så många positiva fördelar.

  Läs mer
 • Skötsel av sedumtak om våren

  Det vackra sedumtaket har använts sedan långt tillbaka i tiden då det visade sig vara optimalt för att skydda bostäder och hålla kylan borta från huset. För att få ett vackert sedumtak behövs lite omsorg, men är inte så svårt som man kan tro. Ett sedumtak består av lågt växande växter och bör därför inte klippas ned. I denna artikel kommer vi att berätta för dig hur du på bästa sätt tar hand om ditt sedumtak under våren och ger det ett vackert liv år efter år.

  Läs mer
 • Hjälp med takbyte i Stockholm

  Det är viktigt att man tar hand om sitt tak för att slippa dyra kostnader.

  Läs mer
 • Anlita en erfaren takläggare i Stockholm

  Behöver du hjälp med att hitta en takläggare?

  Läs mer