Att boka hantverkare kan vara det smarta valet

När man ska byta tak till sin fastighet finns det mycket som man ska fundera över. Förutom vilken typ av material som man ska välja måste man även ha den rätta kunskapen för att kunna byta taket.

Ibland är det smidigaste alternativet att anlita hantverkare som vet hur takbytet ska gå till.

Mycket att tänka på vid takbyte

När det är dags för att byta ut taket på sitt hus är valen många. Kanske vill man ha traditionellt tegel eller kanske plåt. Vilket material som man ska välja beror delvis på hur huset ser ut och vad som passar bäst på det enskilda huset. Ett annat alternativ är att anlägga ett sedumtak på sitt hus.

Med ett sedumtak får man ett tak med naturliga växter som har flera fördelar. Ett sedumtak måste man inte lägga mycket tid på att sköta om och samtidigt är det ett tak som håller värmen bra under vintern och skyddar mot den på sommaren.

Att anlägga ett sedumtak, eller någon annan typ av tak, är inte det lättaste. För att resultatet ska bli så bra som möjligt krävs det att man har rätt typ av kunskap. Att anlita hantverkare som tar hand om takbytet kan vara en bra idé om man känner sig osäker på hur arbetet ska göras.

Rådgivning vid byte till sedumtak

Även om man själv som privatperson vet hur ett takbyte ska gå till kan det vara bra att ha någon att fråga, speciellt när det kommer till ett sedumtak. Sedumtakspecialisten kan, förutom att anlägga sedumtaket, agera som rådgivare för dig som ska anlägga ett grönt tak. Aktuella frågor kan vara allt från hur sedumtaket ska tas om hand på bästa sätt till hur mycket taket egentligen får luta om man ska ha ett sedumtak.

Nyhetsarkiv

 • Skötsel av sedumtak

  Vi är nu inne i september månad och hösten ligger precis runt hörnet. Med hösten kommer ofta det kallare klimatet och det kan vara god tid att ta reda på hur man som bäst sköter om sitt sedumtak under höst och vinter.

  Läs mer
 • Att byta tak till sedumtak!

  När bytte du senast tak? Är det snart dags för ett byte? Kanske har du funderat på att byta till ett sedumtak? Vi på Sedumtakspecialisten hjälper dig att besvara alla frågor du har kring att byta till tak till sedumtak!

  Läs mer
 • Dags att boka in sommarens sedumtakläggning i Stockholm!

  Vi är nu inne i mitten av sommaren och allt fler svenskar går på semester. Då kan det vara god tid att boka in sommarens byte till sedumtak på ditt hus i Stockholm. Att välja sedumtak som nytt tak har flera fördelar, bland annat för husets uppvärmningskostnader samt för takets omgivande natur

  Läs mer
 • Hur länge håller ett sedumtak innan det måste bytas ut?

  Hur länge ett sedumtak håller innan det blir dags blir dags för ett takbyte kan skilja sig en hel del – beroende på flera olika faktorer. En utav de största faktorerna beror det på hur väl man skött sitt tak.

  Läs mer
 • Ta hand om ditt sedumtak

  Nu när temperaturen stiger uppåt och det börjar grönska i Stockholm kan det vara bra att se över och ta hand om taket för dig som har sedumtak.

  Läs mer