Att boka hantverkare kan vara det smarta valet

När man ska byta tak till sin fastighet finns det mycket som man ska fundera över. Förutom vilken typ av material som man ska välja måste man även ha den rätta kunskapen för att kunna byta taket.

Ibland är det smidigaste alternativet att anlita hantverkare som vet hur takbytet ska gå till.

Mycket att tänka på vid takbyte

När det är dags för att byta ut taket på sitt hus är valen många. Kanske vill man ha traditionellt tegel eller kanske plåt. Vilket material som man ska välja beror delvis på hur huset ser ut och vad som passar bäst på det enskilda huset. Ett annat alternativ är att anlägga ett sedumtak på sitt hus.

Med ett sedumtak får man ett tak med naturliga växter som har flera fördelar. Ett sedumtak måste man inte lägga mycket tid på att sköta om och samtidigt är det ett tak som håller värmen bra under vintern och skyddar mot den på sommaren.

Att anlägga ett sedumtak, eller någon annan typ av tak, är inte det lättaste. För att resultatet ska bli så bra som möjligt krävs det att man har rätt typ av kunskap. Att anlita hantverkare som tar hand om takbytet kan vara en bra idé om man känner sig osäker på hur arbetet ska göras.

Rådgivning vid byte till sedumtak

Även om man själv som privatperson vet hur ett takbyte ska gå till kan det vara bra att ha någon att fråga, speciellt när det kommer till ett sedumtak. Sedumtakspecialisten kan, förutom att anlägga sedumtaket, agera som rådgivare för dig som ska anlägga ett grönt tak. Aktuella frågor kan vara allt från hur sedumtaket ska tas om hand på bästa sätt till hur mycket taket egentligen får luta om man ska ha ett sedumtak.

Nyhetsarkiv

 • Boka vårens installation av sedumtak redan nu

  Vi är nu inne i januari och även om våren kan kännas långt borta så går tiden fort. Det kan därför vara bra att boka in vårens takomläggning med sedumtak och annat grönt tak i Stockholm redan nu.

  Läs mer
 • Därför passar sedum till ditt tak i Stockholm

  Idag finns många typer av takmaterial på marknaden och vilket material som man väljer beror dels på den egna smaken, dels på fastigheten i fråga. Varför är då just sedum ett bra val? Svaret är att det är ett takmaterial med många fördelar.

  Läs mer
 • Så sköter du om ditt sedumtak på vintern

  Ett sedumtak ska tas om hand på rätt sätt för att sedumplantorna ska må så bra som möjligt. Vinterhalvåret är nu här och det finns en del att tänka på gällande skötseln av ditt sedumtak i Stockholm.

  Läs mer
 • Ett sedumtak byggs i flera skikt

  Det finns många typer av tak att välja mellan på marknaden. Ett alternativ till ditt hus i Stockholm är sedumtak. För dig som funderar på att bygga sedumtak i Stockholm kan det vara bra att veta hur ett sedumtak är uppbyggt.

  Läs mer
 • Flera slags gröna tak på marknaden

  Vid en nybyggnation av ett hus eller en renovering av taket på en byggnad i Stockholm så finns det många takmaterial på marknaden som man kan välja mellan. Ett alternativ är att välja ett av de så kallade gröna taken. Bland dessa finns ett antal val, bland annat sedumtak.

  Läs mer