Installation av sedummatta i Stockholm

Vill du veta mer eller behöver hjälp med att installera sedummatta i Stockholm? I Sverige sker det en hel del olika väderomväxlingar, allt ifrån strålande sol och regn till tung snö. Våra sedummattor är därför utformade och anpassade efter Sveriges väder. Detta innebär att våra sedummattor klarar av fukt och kyla samt värme och sol. VI hjälper dig med din sedummatta i Stockholm..

2021-08-16

Vill du veta mer eller behöver hjälp med att installera sedummatta i Stockholm?

I Sverige sker det en hel del olika väderomväxlingar, allt ifrån strålande sol och regn till tung snö. Våra sedummattor är därför utformade och anpassade efter Sveriges väder. Detta innebär att våra sedummattor klarar av fukt och kyla samt värme och sol.

VI hjälper dig med din sedummatta i Stockholm..

 

Innehåll av sedummattor

Våra sedummattor innehåller 8-10 olika sedumarter och placeras ovanpå tätskikt bestående av exempelvis papp, gummi eller bitumen. Materialet för sedum kommer ifrån dem främsta leverantörerna i världen. Vid leverans garanterar vi alltid en 95% täckning av sedum som är mossfritt. När man bygger sedummattor görs det på en armerad matta fylld av kokosfiber som är biologiskt nedbrytbart som sedan täcks med mineraljord.

Alla våra sedummattor är även tätt bevuxna vilket gör att oönskade växtarter som exempelvis mossa, ogräs och björk inte växer sig fast. Arterna i sedumen består av arter som vi har i Sverige. Vilket gör att dem klarar av Sveriges väderförhållanden. Arterna består exempelvis av vinterfetblad, kamtjatka fetblad och vit fetknopp.

Bra att veta kring sedumtak

Det finns flera olika fördelar med att använda en sedummatta på sitt tak. Det positiva med sedumtak är att taket skyddas ifrån UV-strålning vilket gör att livslängden ökar. Det ser även till att avlägsna ljud och fördröja avrinningsprocessen med upp till 50%.

Sedumtak är också hållbart och ser till att rensa föroreningar i luften och isolerar både kyla och värme. Sedumtak passar helt enkelt dig som letar efter tak med minimal underhållning. Alla våra sedumtak är även brandklassade och givetvis godkända.

Arbetets gång

När installationen är klar överlämnar vi en kontroll lista på hela vårt montage och en checklista över vårt arbete. Ni får även ett attesterat garantibevis på utfört arbete och en checklista för efterkontroll samt skötselråd. När allt detta är färdigt får ni även en checklista för kommande underhåll.