Hjälp med takbyte i Stockholm

Därför kan ett takbyte bli nödvändigt för att taket ska bibehålla ett bra skydd. Vårt nordiska klimat består av många väderomväxlingar som kan skada taket.

2022-02-15

Det är viktigt att man tar hand om sitt tak för att slippa dyra kostnader.

Därför kan ett takbyte bli nödvändigt för att taket ska bibehålla ett bra skydd. Vårt nordiska klimat består av många väderomväxlingar som kan skada taket. Både tak och fasad tar mycket stryk, därför bör konstruktionen vara säker. Se till att anlita hjälpa i tid om du misstänker att ditt tak behöver bytas i Stockholm.

Hur vet man att ett takbyte är aktuellt?

Ett takbyte kan bli aktuellt beroende på olika faktorer. Det beror dels på ditt taks kvalitet och husets läge. Samt hur takläggningen såg ut vid förra takbytet. En annan faktor är omgivningen, exempelvis om ditt hus står skyddat eller beläget nära en skog.

Väntar du för länge utan att fixa till ditt tak kan det drabba väggar och vind med allvarliga skador som även kan kosta betydligt mer än att byta till ett nytt tak.

Se till att följa dessa riktlinjer för att få en förståelse kring när det är dags att byta taket.

Saknas pannor eller är dom spruckna eller trasiga? Om taket är ojämnt och buktar inåt bör du kolla efter ojämnheter. Se även till att undertakets färg inte har förändrats eller drabbas av mögel. Hängrännor som fylls med grus är inte ett gott tecken. Detta kan innebära att det har börjat vittra. Sist men inte minst, bör papptaket inte ha fått sprickor.

Garanti på alla våra arbeten

För att du som kund ska känna dig säker och trygg med oss ingår alltid en grundgaranti. Garantin omfattar allt material och täcker eventuella brister i materialet eller utförandet. Utöver det ingår även reparationer och utbyte utan extra kostnad upp till 10 år.

Om du som fastighetsägare anlitar oss för en inspektion det tionde året så ingår fem års extra garanti. I slutändan innebär detta att du får en garanti på femton år.