Det här är takvegetation

Det finns många olika typer av material att välja mellan till ett tak på en byggnad i Stockholm.

Ofta kanske man har hört talas om alternativet takvegetation men inte riktigt vet vad det innebär eller vilka val som finns. Det finns olika typer av tak med takvegetation eller så kallade gröna tak. Läs mer om sedumtak i Stockholm

Alternativ till takvegetation i Stockholm

Ett grönt tak är ett tak med levande växtlighet på. När man väljer att ha takvegetation på sitt tak i Stockholm finns det flera alternativ att välja mellan. För det första kan takvegetationen bestå av växtsorten sedum. Sedum är en lågväxtande och fetbladig växt som har blommor av flera skilda färger. För det andra kan man välja att blanda sedum med örter.

Ett annat alternativ till takvegetation i Stockholm är det klassiska grästaket. Gräs har använts länge som takvegetation i vårt land.

Fördelar med takvegetation till ditt Stockholmshus

Det finns flera anledningar till varför takvegetation kan vara ett bra alternativ till ett hus i Stockholm. Takvegetationen är fin att se på, men samtidigt är växterna också bra på att hålla inne vatten samt har de även en isolerande förmåga som under vintertiden kan hjälpa till att spara på energi.