Dags att vårstäda taket!

Nu när temperaturen stiger och det börja grönska runtom i Stockholm är det perfekt tid för att vårstäda sedumtaket. Vi på Sedumtakspecialisten går igenom våra bästa tips när du ska vårstäda ditt tak! Läs mer om sedum Stockholm

Vårstädning av sedumtak

För att ditt sedumtak ska må så bra som möjligt och hålla sig fint under längre tid är det viktigt att ta hand om det på rätt sätt. Vi rekommenderar att se över taket lite extra minst en gång per år – och vad passar inte bättre än en solig vårdag?

Vid en vårstädning av sedumtak ingår det att se till att sådant som kan ha samlats på taket över vintern tas bort. Efter en lång höst och vinter har det troligtvis samlats en hel del löv, pinnar och grenar från årstidens hårda klimat. Genom att kratta bort löven får du en ren och fin yta. Märker du att det finns vissa delar av sedumtaket som ser lite tråkiga ut och kanske saknar växter? Ingen fara, då kan du föröka med nya plantor genom att klippa bort en liten del från en del av taket där det växer bra och flytta till de sämre delarna.

Under sommaren kommer plantorna ta sig på sin nya plats och göra taket grönt och fint igen. Tänk på att vattna noga efter planeringen så inte rötterna torkar.Det kan också vara bra att tänka på att ett sedumtak i Stockholm generellt inte behöver vattnas, men att det om det under sommaren blir särskilt torrt väder kan vara bra att vattna taket med extra vatten.

Rådgivning och installation av sedumtak

Vi på Sedumtakspecialisten levererar och bygger sedumtak på fastigheter runt om i Stockholmsområdet och kan hjälpa dig som vill ha ett nytt tak. Eftersom vi har en gedigen kunskap inom just sedumtak erbjuder vi även rådgivning åt dig som ska bygga ett sedumtak eller har ett sedumtak och har funderingar kring skötseln av taket.