Snöröjning i Stockholm

Vintern är en härlig tid på många sätt, men med snön faller även en hel del större problem för både villaägare och bostadsrättsföreningar runt om i Stockholm.

En kombination av mycket snö och dåligt isolerade tak kan ge omfattande isbildningar och istappar runt kanterna på taket. Detta medför en stor risk för personskador. Detta problem kan däremot enkelt och smidigt åtgärdas med en så kallad snöröjning. 

Säkerhetsställ risken 

Mycket snö kan ses som en bra vinter och många tycker även att det är trevligt när det snöar mycket. Men för mycket snö kan leda till flera nackdelar. Snön kan orsaka både materiella skador och personskador. Därför är det extra viktigt för dig som fastighetsägare att se över snömängden på taket så att inga olyckor inträffar på fotgängare. Snömängden kan dessutom skada takets konstruktion och när snön väl smälter finns det en chans att vattnet letar sig in i byggnaden som sedan leder till vattenskador. Att få bort snö från taket är därför en nödvändig åtgärd för att förebygga andra sorters problem och alla onödiga kostnader som tillkommer.  

Snöröjning på egen hand 

Flera fastighetsägare väljer att sköta takskottningen på egen hand. Detta är inget vi rekommenderar eftersom man måste ha rätt typ av utrustning och rätt typ av kunskap för att kunna sköta snöröjningen på ett säkert sätt. Om något går fel kan det leda till allvarliga skador, både för personen som skottar och faller ner samt att taket kan drabbas av allvarliga skador om man utför arbetet fel.  

Ta hjälp av en behörig firma 

Snöröjning kan innebära en hel del risker. Undvik därför att utföra det på egen hand om du inte har någon tidigare erfarenhet. Se till att anlita en erfaren firma som kan sköta snöröjningen på ett säkert och professionellt sätt. Takfix har personal med rätt kompetens och erfarenhet för dessa typer av tjänster. De prioriterar alltid säkerheten och tar det på stort allvar under alla arbeten. Därmed används alltid rätt typ av utrustning för att både arbetarna och du som kund ska känna det tryggt. 

Nyhetsarkiv

 • Anlita en erfaren takläggare i Stockholm

  Behöver du hjälp med att hitta en takläggare?

  Läs mer
 • Så sköter du ditt sedumtak i decembermånad

  Sedumtaket är en essentiell del av en fastighet och förser viktigt skydd från väder och vind, men även för att bibehålla den önskade temperaturen i fastigheten.

  Läs mer
 • Snöröjning i Stockholm

  Vintern är en härlig tid på många sätt, men med snön faller även en hel del större problem för både villaägare och bostadsrättsföreningar runt om i Stockholm.

  Läs mer
 • Få hjälp med takskottning i Stockholm

  Vintern närmar sig och med det kommer även snön.

  Läs mer
 • Gröna tak - sedummattor & sedumtak i Stockholm.

  Taket är en essentiell del av en fastighet och ser till att skydda taket från väder och vind.

  Läs mer