Sedummatta blir populärare i Stockholm

Sedumtakspecialisten lägger sedummatta på tak i Stockholm. Att välja sedummatta på taket på ditt hus har flera fördelar och det är därför som sedum istället för andra typer av material till tak har ökat i popularitet.

Sedummattan är tålig

Sedum är en typ av fetbladsväxt som är bra på att samla upp vatten i bladen. Sedum är en växt som klarar sig bra mot väder och vind och den växer i naturen ofta vid bergsområden. Den växer vanligen på nordligare breddgrader men förekommer även i andra delar av världen.

Sedumens blommor är vackra till utseendet och förekommer i ett flertal olika färger. Att ha sedum på ditt tak gör alltså att du får ett tak som ser bra ut.

Fördelar med sedummatta på ditt tak i Stockholm

Växten är vanlig att använda i både trädgårdar och på hustak. Att ha sedummatta på ditt tak i Stockholm gör att du får ett stilfullt och fint tak, men det finns även andra fördelar med sedummatta. Sedummattan fungerar som en extra isolering på ditt hus som gör det varmt under årets kallare månader och svalt under sommartiden. Genom sin täthet gör sedummatta att du sparar pengar på den kostnad som du lägger på värmen.

Solens strålar kan även i längden ta skada på ditt tak. Med sedummatta på ditt tak i Stockholm skyddas taket mot solen strålning som kan vara skadlig. Detta bidrar till att ditt tak håller längre än om det skulle vara av ett annat material.

Att använda sedummatta på ditt tak i Stockholm har alltså flera fördelar som kan förklara varför sedummatta ökar i popularitet.

Nyhetsarkiv

  • Sedumtak och bygglov

    Att överväga en installation av sedumtak på din fastighet är inte bara ett miljömedvetet beslut, utan också en möjlighet till att förbättra fastighetens utseende och energieffektivitet. Innan du börjar denna gröna förvandling är det viktigt att förstå och navigera genom bygglovsprocessen, samt vara medveten om lokala regler och fördelar.

    Läs mer
  • Sedumtakets nackdelar

    Sedumtak är ett populärt val för gröna tak, men det är viktigt att vara medveten om några potentiella nackdelar som kan påverka beslutet att installera ett sådant tak. Nedan kan du läsa om några av de huvudsakliga nackdelarna att överväga när det gäller sedumtak. I den här artikeln lyfter vi fram sedumtakets nackdelar, men vi får inte glömma att en rätt installation av sedumtak bär med sig så många positiva fördelar.

    Läs mer
  • Skötsel av sedumtak om våren

    Det vackra sedumtaket har använts sedan långt tillbaka i tiden då det visade sig vara optimalt för att skydda bostäder och hålla kylan borta från huset. För att få ett vackert sedumtak behövs lite omsorg, men är inte så svårt som man kan tro. Ett sedumtak består av lågt växande växter och bör därför inte klippas ned. I denna artikel kommer vi att berätta för dig hur du på bästa sätt tar hand om ditt sedumtak under våren och ger det ett vackert liv år efter år.

    Läs mer
  • Hjälp med takbyte i Stockholm

    Det är viktigt att man tar hand om sitt tak för att slippa dyra kostnader.

    Läs mer
  • Anlita en erfaren takläggare i Stockholm

    Behöver du hjälp med att hitta en takläggare?

    Läs mer